2024.04.19. - Emma

Bécsi töltött kacsa

Hozzávalók 4 személyre: 1 db pecsenyekacsa, 1 db vöröshagyma, 80ml étolaj, 2 db zsemle, 150 ml tej, 100 g kacsamáj, 150 g füstölt hús, 50 ml vörösbor, petrezselyemzöld, vodka, kakukkfû, õrölt bors, gyömbér, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pecsenyekacsát megtisztítjuk, kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kakukkfûvet dörzsölünk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A kacsamájat a vágódeszkán elkaparjuk.

A zsemlékhez hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, a kacsamájat, a tojást, és az apró kockákra vágott füstölt húst. Sóval õrölt borssal, kakukkfûvel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott petrezselyemzölddel fûszerezzük. Végül hozzáöntjük a vörösbort, és a töltelékanyagot jól összedolgozzuk, majd a kacsa hasüregébe töltjük. Hústûvel megtûzzük, majd olajjal kikent tûzálló tálba tesszük, foliával letakarjuk, és a sütõbe téve kb. 60 percet sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a kacsára öntjük a vodkát és a sütõbe visszatesszük és még kb.10 percet sütjük Rösztit és sült almát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!