2024.04.19. - Emma

Gombás padlizsános tészta

Hozzávalók 4 személyre: 50 g szárított vargánya, 400 g padlizsán, 1 gerezd fokhagyma, 4 szem paradicsom, 4 ek. olívaolaj, 150 ml fehérbor, só, bors, 400 g penne rigate tészta, 100 g parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát forró vízben megpuhítjuk. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Finomra aprítjuk a fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, és a húsát apró kockákra vágjuk. A gombáról leöntött levet felfogjuk és leszûrjük. A gombát felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megsütjük a padlizsánt. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, aláöntjük a bort és felforraljuk. Hozzáadjuk a gomba áztatólevét, ismét felforraljuk és sóval, borssal fûszerezzük. A mártást gyenge tûzön körülbelül 10 percig fõzzük. Még egyszer ízesítjük. A tésztát a csomagoláson lévõ utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra fõzzük, leszûrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A mártással elkevert tésztát elõmelegített tányérokra osztjuk és megszórjuk a reszelt parmezánnal. Zöldfûszerrel díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!