2024.04.19. - Emma

Diós káposztarolád chilimártással

Hozzávalók 4 személyre: 250 g konyhakész rizs, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 50 g mazsola, 30-30 g pisztácia és píneamag, 50 g durvára aprított dió, só, 1/2 tk. õrölt koriander, 1 fej káposzta, 3 ek. vaj, 2 csõ piros húsú chilipaprika, 250 ml erõleves, 200 ml tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csomagoláson lévõ utasítás szerint elkészítjük a rizst. A megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát a mazsolával együtt megpároljuk az olajban. Hozzáadjuk a rizst, a pineamagot, a pisztáciát, a diót, a sót és a koriandert, majd hagyjuk kihûlni. Leválasztunk 8 nagy levelet a káposztáról, leöblítjük, blansírozzuk és lecsepegtetjük. Kivágjuk a középsõ vastag erét. A diós rizst a levélre halmozzuk, feltekerjük és hústûvel megtûzzük. A roládokat 2 1/2 evõkanál forró vajon megpirítjuk. A sütõt 200 fokra felmelegítjük. A chilit megtisztítjuk, kimagozzuk, felaprítjuk és 1/2 evõkanálnyi vajon megpároljuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, és sûrûre fõzzük. A roládokat felfújtformába rakjuk, és leöntjük a mártással. Körülbelül 45 percig pároljuk a sütõben. Friss barna kenyér illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!