2024.03.29. - Auguszta

Csirkemájas spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo) 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemájat megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Megborsozzuk, sózzuk és meghintjûk liszttel.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A spagettit kifõzzük. A csirkemájat az olívaolajon hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. Visszamaradt olajban a hagymát és az újhagyma fehér karikáit megfuttatjuk, a húslevessel fölöntjük, és felére beforraljuk.

A tejszínt beleöntjük, ha szükséges akkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk konyakot, és össze fórraljuk. A májat és az újhagyma zöldjét belekeverjük, és azonnal a forró spagettire õntjük. Lazán összekeverjük és tûzforrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!