2024.04.25. - Márk

Paraszt reggeli

Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit héjastól megfözzük, majd meghámozzuk,és karikára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, darabokra vágjuk, forrásban lévö vízben, elõfözzük. A tojásokat a füszerekkel felverjük, az apróra vágott snidlinget beleszórjuk. Egy serpenyöben az olajon a megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk üvegesre dinszteljük, a kockára vágott paprikát is hozzáadjuk, együtt dinszteljük, sózzuk, borsozzuk A zöldbabot hozzáöntve tovább pirítjuk. Egy másik serpenyöben a karikára vágott krumplit egy kis olajon a bacon szalonnával együtt megpiritjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, 2-3 percig sütjük. Majd ráöntjük a zöldbabos keveréket. A felvert tojással leöntjük és fedö alatt kb. 5 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!