2024.03.29. - Auguszta

Mancika töltött tojása

Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat hosszába félbevágjuk a sárgáját tálba tesszük villával összetörjük csomómentesre, hozzáadjuk a tetszés szerinti zsiradékot amivel kikeverjük habosra. Fûszerezzük a vegetával, borssal petrezselyemzölddel, mustárral, a reszeltsajt felével, és annyi tejföllel, hogy könnyü a tojás fehérjébe visszatölhetõ nem folyos masszát kapjunk.

Ezzel megtöltjük a tojás fehérjét, kivajazott, prézlizett tepsibe a kerek felével lefelé szorosan egymás mellé helyezzük.A megmaradt tojásmasszába keverjük a többi tejfölt, ezzel leöntjük a tepsiben lévõ tojásokat.A tetejére a reszelt sajt másik fele kerül. Sütõbe aranysárgára sütjük.Hidegen és melegen is kiváló étel, rizs, vagy burgonyapüré illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!