2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Cukkinis lepény

Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az öntethez leöblítjük, szárazra rázzuk és Felaprítjuk a zöldfûszereket. Elkeverjük a tejszínnel, és sóval, borssal, citromhéjjal és lével ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk. a cukkínit megtisztítjuk. A krumplit és a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojással és a hagymával A masszát sóval, borssal és szerecsendióval fûszerezzük. A felhevített margarinon adagonként 16 lepénykét sütünk a masszából. A zöldfûszeres öntettel és a lazaccal együtt tesszük asztalra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!