2024.04.24. - György

Brokkolis zöldségfelfújt

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 400 g sárgarépa, 3 ek. vaj, 100 ml tejszín, zöldségfûszer és zöldborsos fûszerkrém, reszelt szerecsendió, só, 100 g karfiol, 1 brokkoli, 1 zellergumó, 100 g mélyhûtött zöldborsó, 4 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. 300 g sárgarépát kockákra vágva a hagymával együtt megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a tejszínt, és 5 percig fõzzük. A zöldségfûszerrel, a borskrémmel, a szerecsendióval és sóval fûszerezzük. Pürévé törjük és szûrõbe simítjuk. Megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit. A maradék sárgarépát és a zellert megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

A zöldborsóval együtt sós vízben blansírozzuk, leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük. A sütõt 200 fokra (légkeveréses sütõ: 180 fok) felmelegítjük. A tojást és a zöldséget a kihûlt püréhez keverjük, kizsírozott felfújtformába töltjük, és lefedve 50 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl kiborítjuk, és szeletekre vágjuk. Zöldséggel és pirítóssal kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!