2024.03.29. - Auguszta

Csirkemájas brokkolileves

Hozzávalók 4 személyre: 250 g, csirkemáj, 40 g vaj, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, 250 g brokkoli,2 ek. szárnyas esszencia, 60 g eperlevél (tészta), 1 pohár tejföl, 2 ek.balzsamecet, só, õrölt bors, õrölt koriander.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkmájat megtisztítjuk, feldaraboljuk és fazékba vajon átpírítjuk.Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, együtt píritjuk, majd rászorjuk a lisztet, kicsit megkapatjuk és felengedjük 1.2 l vízzel. Fûszerezzük sóval, borssal és a korianderrel, hozzáadjuk a szárnyas esszenciát.10 percig fõzzük, majd belerakjuk a megmosott, apró rózsáira szedett brokkolit, a levestésztát és készre fõzzük. A tejfölt belekeverjük, és balzsamecettel ízesítjük, mégegyszer átforraljuk. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Nagyon finom pikáns leves.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!