2024.04.25. - Márk

Mák parfé

Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 30g margarin, 1 db citrom és lime, 100 g cukor, 100 g darált mák, 4 db tojás, vaníliás cukor - ízlés szerint, 30 g vaj. Mártáshoz: 150 g meggy, 50 ml konyak, 180 g meggylekvár, 1 evõkanál méz, fahéj. Díszítéshez: gyümölcsök.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felforraljuk a tejszínt, amit reszelt citrom és lime héjjal, és vaníliáscukorral ízesítünk Amikor felforrt belekeverjük a darált mákot és egy kevés vajat. A tûzrõl levéve kis várakozás után folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját, és ha teljesen kihûlt, akkor a keményre felvert tojás fehérjét is. Fóliával kibélelt formában dermesztjük. A mártáshoz a meggyet konyakon flambírozzuk, majd meggy lekvárral dúsítjuk. Kevés fahéjjal tesszük illatossá és a mártást készre, forraljuk. Hûtött tányéron tálaljuk. Gazdagíthatjuk aszalt gyümölcsökkel, melyeket konyakos mézen átpárolunk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!