2024.04.20. - Tivadar

Bajai halászlé

Hozzávalók 4 személyre: 1200 g ponty, 500 g vegyes hal( törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. õrölt pirospaprika ( édesnemes, és erõs), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított apróra vágott vöröshagymát beletesszük a bográcsba, ráöntünk 2 l hideg vizet, hozzáadjuk a megtísztított, feldarabolt és besózott halat, és feltesszük fõni. Mikor forrni kezd beleszórjuk az õrölt pirospaprikát, hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort.

A fõzés ideje alatt idõnként megrázogatjuk a bográcsot, keverni nem szabad! A forrástól számított kb. 30-40 percig fõzzük. A halikrát, tejet a fõzés befejezése elõtt kb. 10 perccel adjuk hozzá. Vigyázzunk, a halnak nem szabad szétfõnie !( ha szükséges megsózzuk) Tálaláskor frissen fõtt leöblített gyufatésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!