2024.03.29. - Auguszta

Grillezett steak

Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bélszínt letisztítjuk és beolajozva, néhány napig száraz pácban érleljük, pihentetjük. Száraz pác: a bélszínt törött borssal meghintjük, mustárral és kevés olajjal bekenjük majd, zsírpapírba csomagoljuk és így pihentetjük. A vastag bélszínszeleteket középen vékony zsineggel körbetekerjük, hogy a szelet formája megmaradjon. A hússzeleteket olajjal megkenjük, borssal megszórjuk. Megsütjük. Majd megsózzuk.

Fokhagymás fûszervaj: 25 dkg puha vaj, 1 csokor petrezselyem, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál citromlé, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors. A nyersanyagokat fûszerekkel együtt robotgépbe tesszük, krémmé keverjük, majd alufóliába csomagoljuk. Kb. 45 percig, hûtjük. Tálaláskor kicsomagoljuk, és kb. 1 cm-es, karikákra vágjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!