Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sertéshúsból pörköltet készítünk annyi a különbséggel, hogy tört fokhagymát, lecsot, kevés majoránnát, babérlevelet, egészborsot ( füstölt szalonna bört) teszünk bele. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a a kimosott savanyúkáposztát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt majd teljesen puhára fõzzük. A végén beletesszük a tejfölt, és össze forraljuk vele.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!