2024.04.20. - Tivadar

Székelykáposzta

Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sertéshúsból pörköltet készítünk annyi a különbséggel, hogy tört fokhagymát, lecsot, kevés majoránnát, babérlevelet, egészborsot ( füstölt szalonna bört) teszünk bele. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a a kimosott savanyúkáposztát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt majd teljesen puhára fõzzük. A végén beletesszük a tejfölt, és össze forraljuk vele.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!