2024.03.29. - Auguszta

Aszaltgyümölcsös golyók

Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, az aszalt gyümölcsöt, a rumot, és jól összekeverjük. Az így elkészített anyagból kicsit vizes kézzel,kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a dióban vagy a csokidarában.

Felhasználásig hûtõben pihentetjük. Desszert papirba téve tálra rakva kináljuk.
Szinte bármilyen aszaltgyümölcsbõl elkészíthetjük, és bevonhatjuk fehér és étcsokival is.Kokuszreszelékbe, cukorgyöngybe, szines cukorkába, stb... forgatva szines, választékot kinálhatunk. Nagyon finom és egyszerüen elkészíthetõ!

Jó étvágyat kván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!