2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bazsalikomos sertés szûzérme roston

Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olíva olajat összekeverjük a friss rozmaringgal, zúzott fokhagymával, citrom reszelt héjával és borssal. A szeletelt húst a pácban érleljük.Elkészítésnél a húst sózzuk és serpenyõben mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Az almának levágjuk a tetejét, kivesszük a magházát, cukrot teszünk a helyére, és egy szál rozmaringot szúrunk bele, majd 180ºC-os sütõben 10-15 percig sütjük.
A cukkínit és a paprikát wokban kevés vajon sóval, borssal ízesítve hirtelen átforgatjuk a bazsalikommal együtt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!