2024.04.19. - Emma

Angol aszaltszilvás felfújt

Hozzávalók 10 személyre: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél liter tej, 3 db tojás, csipet só, 20 dkg aszalt szilva, fél dl rum, 5 dkg vaj, csipet fahéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A magozott, felezett aszalt szilvát a rumba beáztatjuk. A lisztet, cukrot, sót, tojássárgáját egy tálba tesszük, és a feltorrolt tejet hozzáadva jól kidolgozzuk, az aszalt szilváról a rumot is hozzáadjuk, és végül a három tojás felvert habját. Az aszalt szilvát kivajazott tûzálló edénybe rakjuk és a kikevert tésztát ráöntjük, fahéjjal meghintjük és apró vajdarabkákat teszünk rá. Gyenge hõmérsékletû sütõben 50-60 percig sütjük. Porcukrozva tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!