2024.04.25. - Márk

Baconos sütõporos túrós pogácsa

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tészta hozzávalóit összemorzsolom a vajjal és a túróval, összeállítom közben többször lisztezni a deszkát.Majd a lisztes deszkán kinyújtom kb 1 centisre. Egyenletesen elosztom rajta a tölteléket és a reszelt sajt felét. Föltekerem, majd kinyújtom kb 2 centisre.

Tetejét késsel bevagdosom, megkenem felvert tojással, rásózok, meghintem reszelt sajttal.Kiszaggatom pogácsaszaggatóval, majd sütõpapíros tepsibe teszem. Lehet a tojás után a sajt helyett pl szezámmaggal, köménymaggal is megszórni, sõt mákkal is. 1 órát pihentetem, majd 180 fokos sütõben (légkeveréses) 10-15 percig sütöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!