2024.04.20. - Tivadar

Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt a kockacukorral felfuttatjuk langyost tejben. A lisztet a vajjal a tojássárgákkal a sóval és az élesztõvel összedolgozzuk, annyi tejjel, hogy puha de ruganyos tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán azonnal kinyújtjuk kb 2 cm vastagra kör alakúra, és cikkekre vágjuk.

Minden cikkre teszünk 1 szelet elõre kisütött szelet bacon szalonnát és reszelt sajtot.Kifli formára feltekerjük, tepsibe tesszük, jó távolságra egymástól, mert lagalább a duplájára nõ. A tetjét rögtön megkenjünk tojássárgájával és jól megszórjuk reszelt sajttal, majd legalább 1 órát kelesztjük. Elõmelegített sütõben kb.200 fokon aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivéve megkenjük sós tejjel és 1-2 percre visszatesszük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!