2024.04.20. - Tivadar

Báránysült zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre: 700 g zöldbab, só, 1 cs. csombor, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8-12 szelet bárányborda, bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olívaolaj, 2 ág rozmaring, 2 babérlevél, 1-2 ek. ecetben eltett zöldbors, 1 ek. vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk és forró sós vízben 10 percig fõzzük, leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A csombort leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. Hagymát és 1 gerezd fokhagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A maradék fokhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, borsozzuk és liszttel meghintve 3 ek-nyi forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, a babérlevelet és a szeletekre vágott fokhagymát, valamint a zöldborsot. A húst közepes tûzön oldalankét még 2 percig sütjük. Az 1 ek. olajjal együtt felforrósított vajon aranysárgára pirítjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a babot és a csombort. Sóval, borssal fûszerezzük. A húst megsózzuk, és a babbal együtt tányérokra osztjuk, ízlés szerint csomborral díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!