2024.04.24. - György

Bazsalikomleves

Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bazsalikomot leöblítjük és szárazra rázzuk. Lecsipkedjük a levelét és kevés zellerlét hozzáadva péppé turmixoljuk. A bazsalikompürét elkeverjük a tejszínes joghurttal és a balzsamecettel. Sóval, cayenne-i borssal és cukorral ízesítjük. A levest fedõ alatt kb. 1 órán át a hûtõszekrényben tároljuk. A koktélparadicsomot megmossuk és félbevágjuk. A pineamagot zsíradék nélkül állandóan keverve aranybarnára pirítjuk, tálra terítjük és hagyjuk kihûlni. A jól lehûtött levest 4 tányérba merjük. Paradicsommal, pineamaggal és a parmezánnal díszítjük. Ízlés szerint néhány bazsalikomlevelet is tehetünk a levesbe.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!