Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A spenótot megmossuk és megpároljuk. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, kinyomkodjuk és összeaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd sóval, borssal és a petrezselyemmel együtt a spenóthoz keverjük.A tésztát hagyjuk felengedni. A bárányhúst fûszerezzük, 2 ek. olajon minden oldalát megpirítjuk és lehûtjük. A sütõt 220°C fokra felmelegítjük.
A sonkát átfedve lefektetjük, rásimítjuk a spenótot, a húst a közepére helyezzük, és feltekerjük. A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkás húsroládot, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. A tekercset 30-35 percig sütjük, majd a kikapcsolt sütõben kb. 10 percig pihentetjük.A húslét a felére forraljuk, majd ételsûrítõvel besûrítjük, és külön csészében kínáljuk a sült mellé.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!