2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Báránykaraj leveles tésztában

Hozzávalók: 6 személyre 150 g hagyma, 200 g sárgarépa, 1/4 zeller, 1500 g báránycsont, 60 ml olaj, 2-2 ágacska kakukkfû és rozmaring, 300 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, ételsürítõ, 4 ek.finomra vágott petrezselyem, 4 lap mélyhtûtött leveles vajas tészta, 800 g kicsontozott báránykaraj, 6 szelet pármai sonka,1 db tojássárgája.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldséget meghámozzuk és durvára aprítjuk. A csontot leöblitjük, szárazra töröljük és 2 ek.forró olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a zöldséget, a leöblített zöldfûszereket és tovább pirítjuk az egészet. Felöntjük 1 liter vízzel, és kb. 3 órán át fõzzük. A levét leszûrjük és zsírtalanítjuk.

A spenótot megmossuk és megpároljuk. Kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, kinyomkodjuk és összeaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd sóval, borssal és a petrezselyemmel együtt a spenóthoz keverjük.A tésztát hagyjuk felengedni. A bárányhúst fûszerezzük, 2 ek. olajon minden oldalát megpirítjuk és lehûtjük. A sütõt 220°C fokra felmelegítjük.

A sonkát átfedve lefektetjük, rásimítjuk a spenótot, a húst a közepére helyezzük, és feltekerjük. A tésztát kinyújtjuk, belecsomagoljuk a sonkás húsroládot, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. A tekercset 30-35 percig sütjük, majd a kikapcsolt sütõben kb. 10 percig pihentetjük.A húslét a felére forraljuk, majd ételsûrítõvel besûrítjük, és külön csészében kínáljuk a sült mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!