2024.04.25. - Márk

Bakonyi csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 1 db vöröshagyma, 40 ml olaj, pirospaprika, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 g gomba, 1 pohár tejföl, 25 g liszt, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, õrölt fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, megmossuk. A megtisztított és apró vágott vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, majd a tûzrõl félrehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a csirkedarabokat megpíritjuk, majd kb. 1.2 l vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és az esszenciával, zúzott fokhagymával ízesitjük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a leveshez adjuk. Készre fõzzük, és behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. (Csurgatott tésztát, vagy galuskát fõzhetünk bele) Összeforraljuk, és a finomra vágott petrezselyemzölddel, tejföllel meglocsolva, csészékbe tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!