2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bazsalikomos gombóc sült gombával

Hozzávalók 4 személyre: 1000 g lisztes krumpli, só, 2 szelet szendvicskenyér, 2 tojássárgája, 40 g burgonyaliszt, 200-200 g shiitake és csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. napraforgóolaj, bors, 300 ml leves , 2 ek. tejszín, 4 ek. aprított bazsalikom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, sós vízben 20 percig fõzzük, majd leszûrjük, és krumplinyomón áttörjük. A kenyeret megpirítjuk, és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgáját, megsózzuk és összedolgozzuk.

A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, mindegyik közepébe néhány kenyérkockát dugunk. Gyöngyözve forró sós vízben 10 perc alatt kifõzzük. A gombát megtisztítjuk, félbevágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a gombát, fûszerezzük, és 5 percig sütjük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, felforraljuk és sóval, borssal ízesítjük. A kifõtt gombócot megforgatjuk a bazsalikomban, és a gombával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!