2024.03.29. - Auguszta

Erdei szamócadzsem

Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A száruktól megtisztított szamócaszemeket tésztaszûrõbe téve, bõ langyos vízbe mártogatva megmossuk, leöblitjük, utána jól lecsöpögtetjük, és lábosba tesszük. Minden kg gyümölcshöz 65-70 dkg cukrot teszünk, és pár óra hosszat állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A levét leöntve (szörpként fogyaszthatjuk) erõs tûzön, gyakran kevergetve sûrûre fõzzük.Óvatosan keverjük fõzés közben, hogy a szamócaszemek ne törjenek nagyon össze. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz gõzbe rakjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!