Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pórét leöblítjük, megtisztítjuk és karikákra vágva forró, sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. Az ananászt meghámozzuk, kivágjuk a torzsáját és kockákra vágjuk a gyümölcs húsát. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, falatnyi darabokra vágjuk, majd meghintjük sóval, borssal és liszttel. A halat 3 evõkanál forró olajon gyorsan átsütjük, majd kiszedjük és melegen tartjuk.
A maradék olajat a serpenyõbe öntjük, és felforrósítjuk benne a kockákra vágott ananászt. Belekeverjük a szójamártást és a pórét. A paradicsomot a dobozban késsel felaprítjuk, majd a levével együtt az ananászhoz öntjük. Sóval borssal és chilivel fûszerezzük. Visszatesszük a halat, és gyenge tûzön az egészet 3-4 percig pároljuk. Ízlés szerint rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!