2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Eperdzsem

Hozzávalók: 1500 g apró eper, 1000 g kristálycukor, 1 mk. citromsav (vagy 2 citrom leve).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az eperrõl leszedjük a szárat. Langyos vízben, amíg minden szennyezõdés leázik róla. Többször átöblítjük, majd szûrõkanálba téve lecsepegtetjük, és lábosba öntjük. Soronként megszórjuk kristálycukorral és lefedjük. Pár órán keresztül állni hagyjuk, addigra levet ereszt. Hozzáadjuk a citromsavat(citrom levet), és erõs tûzön állandóan óvatosan kevergetve addig fõzzük, amíg a gyümölcs össze nem esik, illetve az egész be nem sûrûsödik. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le! A fõzési idõ kb. 40 perc. Amikor mézszerû, akkor fõtt meg. Az elõkészített üvegekbe töltjük, még forrón lekötjük, száraz gõzben hagyjuk legalább 1 napig.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!