Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A megtisztított hagymát és a cukkínit hajszálvékony karikákra szeleteljük. A paradicsom felét, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük sóval és szegfûborssal. Vajjal kikent tûzálló tál aljára terítjük a fûszerezett zöldséget, a tetején elosztjuk a ledarált, borssal, sóval, szerecsendióval, cayenni borssal fûszerezett húst. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és paradicsom-, paprikaszeletekkel, cukkinival beborítjuk. Megsózzuk, és két evõkanál vajjal meglocsoljuk, középmeleg sütõben megsütjük.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!