2024.04.24. - György

Babos spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 500 g zsenge zöldbab, 1 cs. csombor, só, 350 g spagetti, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olívaolaj, 150 ml tyúkhúsleves, 250 ml tejszín, 125 g frissen reszelt parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot megmossuk, megtisztítjuk és 4 cm-es darabokra vágjuk. A csombort leöblítjük, és a felérõl lecsipkedjük a levelét. A másik felét bõ vízben felforraljuk, sózzuk, beletesszük a spagettit és a babot, majd körülbelül 10 perc alatt ropogósra fõzzük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítva megpirítjuk a forró olajon. Felöntjük a levessel és a tejszínnel, néhány perc alatt erõs tûzön besûrítjük, majd belekeverjük a parmezánt. A sajtot felolvasztjuk a mártásban. Leszûrjük és lecsepegtetjük a spagettit és a babot. A mártással összekeverve tányérokra osztjuk. Megszórjuk a maradék parmezánnal és csomborral. Így lesz az egyszerû ételbõl luxusfogás: vágjunk csíkokra néhány hajszálvékony szelet pármai sonkát, és közvetlenül tálalás elõtt forgassuk a tésztába.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!