2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bacskai almáslepény

Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha megkelt, vékonyra szelt almával és mazsolával böven megszórjuk, az alma édességétöl függöen porcukorral meghintjük. Végül tetejére simítjuk a tojások kemény habba vert fehérjét, amelyet ízlés szerint cukorral édesítettünk es 1-2 kanál citromlével fehéritettünk. (Maradék tojásfehérje is felhasználható még pluszban.) Sütöben kis lángon óvatosan megsütjük, hogy a teteje oda ne kapjon.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!