2024.04.25. - Márk

Ananászos joghurt krémes piskóta

Tészta: 8 tojás, 9 e.k cukor, 9 e.k liszt, 3 e.k víz, 1 cs. sütõpor. Krém: 4 dob. ananász joghurt, 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg. porcukor. Fél liter Hulala habtejszín, 2 cs. zselatinfix.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához felverem a tojások fehérjét a vízzel és a végén belekeverem a curot, ezután hozzáadom a tojások sárgáját, a lisztet és a sütõport. Gáztepsibe sütöm.

Krém: A joghurtokat kikeverem az apróra vágott ananásszal és porcukorral ízesítem. A tejszínt felverem és összedolgozom a joghurtos masszával, ezután belekeverem a zselatinfixet.
A tésztalapot, ha kihült kettévágom lapjára és a krém 2/3-val megkenem, a lapot ráhelyezem és kicsit rányomkodom, majd a tetejére rákenem a krém maradékát.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!