2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gombás borjúrizottó

Hozzávalók: fél kg borjúhús, 15 deka gomba, 20 deka rizs, étolaj, egy evõkanálnyi zöldpetrezselyem és egy kis törött bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fél kg borjúhúst apró kockákra vágunk és 15 deka gombát vékony szeletekre, 20 deka rizst forró, lobogó vízben félig megfõzünk, leszûrjük és leöblítjük, kevés olajon 1 evõkanál reszelt vöröshagymát pirítunk, melyen a gombát is megpirítjuk, utána a húst is. Egy evõkanálnyi petrezselymet adunk hozzá, kissé megsózzuk és törött borssal ízesítjük. Ha a hús lepirult, vízzel eresztjük fel, hogy a húst elfedje, s fedõ alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, hozzávegyítjük a rizst, ismét lefedjük és a sütõben addig pároljuk, míg elkészül. Akkor vízzel kiöblített formába rakjuk a rizottót, 2-3 percre forró sütõbe tesszük, s azután tálra borítjuk megszórjuk s így adjuk fel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!