2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Torockói rostélyos

Hozzávalók: 4 db 20 dekás hízott rostélyos, 6 deka sertészsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 15 deka tarhonya, 2 deka só és 3 deka zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megsózott rostélyosokat meleg zsírban megsütjük s egy lábasba helyezzük, a visszamaradt meleg zsírban a 10 deka finomra vágott vöröshagymát a finomra vágott fokhagymával rózsaszínûre hevítünk, 2 deka piros paprikával összekeverjük, 1 deci vízzel fölengedjük és fölforraljuk s a rostélyosra öntjük. Karikákra vágott 2 db zöldpaprikát és paradicsomot is teszünk rá, letakarva mindaddig pároljuk, míg megpuhul. A tarhonyát külön megpároljuk, vagy megpirítjuk pirosra és a rostélyosra szórjuk, mikor az már majdnem teljesen puha. Letakarva pároljuk, hogy a tarhonya a rostélyos tetején megdagadjon. Lehetõleg ugyanabban az edényben, amelyben készítettük, szolgáljuk fel. Párolás közben vigyázni kell arra, hogy ez a tarhonyás étel elég leveses maradjon, tehát ha szükségesnek látszik, akkor vízzel hígítani kell.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!