2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tejfölös tyúkpecsenye

Egy nagyobb tyúkot gondosan megtisztítunk, megmosunk, és vegyes zöldséggel, egész hagymával, borssal, sóval ízesített forrásban lévõ vízbe téve kb. 1 órán keresztül (a korától függõen) fõzünk, majd kiszedjük, és hûlni hagyjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kihûlt tyúk hasüregét megsózzuk, meghintjük majoránnával, megtöltjük vágott zöldpetrezselyemmel elkevert gombaszelettel (15-20 dkg kell hozzá). Bõre alá pedig vékonyra vágott füstölt szalonna szeleteket csúsztatunk. Kizsírozott lábosba tesszük, és leöntjük 2-3 evõkanál olvasztott zsírral. Mellé teszünk 1-1 szál tisztított és karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, kevés zellert, néhány szem egész borsot.

Egy kevés vizet öntünk alá, és locsolgatva, sütõben puhára sütjük.Ha már puha, és zsírjára sült, kivesszük az edénybõl. Zsírjában a zöldséget pépessé törjük, majd felöntjük 2 dl tejföl és 1 dl fehér bor keverékével, ezt jól felforraljuk, és beletesszük a tyúk hasüregébõl a gombát. Burgonyapürével, vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!