Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A halszeleteket sóval, borssal megszórom. Egy lábosban ujjnyi vizet melegítek, kevés citromlével ízesítem, és a halat megpárolom benne. A leszûrt, kihûlt halat apró darabokra tördelem. A megtisztított, gyufaszálnyi darabokra vágott zellert enyhén citromos vízben puhára fõzöm, majd leszûröm. A majonézt tejföllel összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítem. Belekeverem a durvára vágott diót, majd a kihûlt halat, zellert. Egy kerek üvegtálat salátalevéllel kibélelek és abban tálalom.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!