2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csirkemell cseresznyével

Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé, 80 dkg cseresznye, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál cukor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A csirkemellet megmossuk, konyhai papírtörlõvel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük (gázsütõ 2. fokozat).

Elkészítés: A vajat serpenyõben felforrósítjuk, a csirkemellet minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tûzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfûszeget. Meglocsoljuk a sütésbõl visszamaradt zsiradékkal, és a sütõben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!