Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A dércsípett csipkebogyót megmossuk, összezúzzuk, húsdarálón ledaráljuk, majd 3 liter meleg vizet öntünk rá, és másnapig állni hagyjuk - közben néha megkeverjük. Másnap a levet ismét kipréseljük, majd a visszamaradt gyümölcshúsra egy liter meleg vizet teszünk, és újabb egy napig állni hagyjuk. Ezt követõen ismételten kipréseljük, és a két levet leszûrve összeöntjük. Az így kapott léhez cukrot és citromsavat adunk. Az elkészített szörp minden kilogrammjához fél gramm szalicilt adunk.
Kellemes italozást kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!