2024.04.19. - Emma

Diós és mákos kifli

25 deka liszt, 15 deka vaj, 3 deka cukor, kevés só, 4 fillér ára, langyos tejben feloldott élesztõbõl, a szükséges tej hozzáadásával nem nagyon kemény tésztát gyúrunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kis tojás nagyságú gombócokat alakítunk a tésztából s 1/2 óráig letakarva kelni hagyjuk. Elkészítjük a dió és máktölteléket, mindegyikhez 15 deka egész cukrot teszünk 2 deci tejbe s a tûzhelyen sûrûre befõzzük. Egy kiló diót tisztítva, darálva, vagy fél liter mákot keverünk a sûrûre fõtt cukorhoz, ha nagyon sûrû lenne, tejjel hígítjuk, jól elkeverjük s azután kihagyjuk hûlni.

Az idõközben megkelt kis cipókat hosszúkásra és vékonyra kinyújtjuk s a töltelékkel egészen bekenve összesodorjuk s patkó álakra hajlítjuk. Tepsibe rakva még 1/4 óráig kelni hagyjuk, tojással kétszer bekenjük s erõs tûznél megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!