2024.04.16. - Csongor

Fahéj fánk

Finom élesztõs tésztát készítünk fél font liszt, 14 deka vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 deka tejben feloldott élesztõbõl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztbõl 2-3 dekát elveszünk s a vajjal összegyúrjuk. A többi lisztet tojás, élesztõ, só és cukorral összegyúrva kis tej hozzáadásával nem nagyon kemény tésztává dolgozzuk ki. Kissé kelni hagyjuk, azután kinyújtjuk, belefektetjük a kockára alakított vajat, jobbról balról ráhajtjuk a tésztát, kinyújtjuk s azután ismét összehajtjuk. Ezt negyed óránként háromszor ismételjük, a tésztát mindig tiszta kendõvel letakarva.

Az utolsó kinyújtásnál négyszögletes darabokra vágjuk a tésztát, A külön e célra készült formára vékony spárgával körül kötözzük s forró zsírral félig telt kis fazékban kisütjük, fahéjas cukorral behintve, tálra rakjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!