2024.04.16. - Csongor

Hideg hal tartár mártással

Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat ezen pácban befödve fõzzük addig, míg egy villa beszurkálása által meggyõzõdtünk, hogy a hal a gerincnél is keresztül fõtt már. A tûzrõl eltávolítjuk s abban a lében hagyjuk kihûlni a halat. Óvatosan tálra emeljük, miután jó lehagytuk csöpögni a levét. Most a már elõbb elkészített sûrû majonézzel bevonjuk az egész halat s caviaros citromszeletekkel, vörösrépa, madárbegy saláta és aspikkal csinosan földíszítjük, hideg helyre tesszük s tartár mártással adjuk asztalra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!