2024.04.19. - Emma

Párolt marha szelet

Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy lábasba teszünk 1 kanál zsírt s ha forró, a felsál szeleteket mindkét oldalán megsütve, befödve pároljuk egy kissé víz nélkül, míg szép színt kapott s azután ráöntünk 1-2 merítõkanál vizet s lassan párolni hagyjuk. Egy fél óra múlva karikára vágott 1 fej hagymát, 1 sárgarépát, ha van kéznél egy kis érett paradicsomot még és aki szereti zöldpaprikát tehetünk bele s mindevvel pároljuk amíg egészen megpuhult. Idõnként megforgatva a szeleteket, hogy egyformán puhuljon és oda ne égjen. Egész zsírjára hagyjuk lepárolódni s azután felszeletelve a mártást reá szûrjük. A legtöbb fõzelékhez alkalmas és jó.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!