2024.03.29. - Auguszta

Karaláb, vagy kelrépa töltve

A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk. Meghintjük egy jó kanál liszttel s felöntjük avval a vízzel, melyben az egész karalábét megfõztük, de persze csak annyi vizet öntünk rá, hogy fõzelék sûrûsége legyen. A sós vízbõl kiszedett karalábékat, most megtöltjük a következõ töltelékkel: Két szép nagy húsos rostélyost csontjától és zsírjától megtisztítva és egy negyed kiló borjúszeletet megveregetve, besózva s kissé belisztezve, hírtelen kisütjük, húsvágón megdaráljuk, zsírban kevés hagymát és petrezselymet pirítunk, beletesszük a darált húst, kis borst s kevés lisztet két-három kanál tejfellel befõzzük s ezzel megtöltve a már kész karalábét, azokat a már kész fõzelékbe rakjuk s még egy jó fél órát együtt lassan fõzzük. Tetszés szerint tejfelt és cukrot is tehetünk bele.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!