2024.04.24. - György

Meggybefõtt

Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A meggyet jól megmossuk, átválogatjuk, üvegekbe töltjük. Megszámoljuk az üvegeket és egy edényben bekeverjük a megfelelõ mennyiségû cukros lét. A meggyek tetejére késhegynyi szalicilt szórunk majd rászedjük a levet, lezárjuk az üveget és kidunsztoljuk, majd ebben hagyjuk állni kb másnapig.Lehet úgy is csinálni,hogy felforraljuk a cukros lét,forrón szedjük a meggyre és szárezdunsztba tesszük. De én jobban szeretem a hagyományos módszert.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!