2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Brokkolis tészta

Hozzávalók: 400 g tészta, ízlés szerint (metélt, csiga stb.), só, 400 g brokkoli, 4 szem paradicsom, 100 g mélyhûtött rákhús, 3 tojás, 375 ml tej, bors, szerecsendió, 4 ek. reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben ropogósra fõzzük, Leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A brokkolit leöblítjük, megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A szárát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A brokkolit sós vízben 1 percig blansírozzuk, Leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A sütõt 200 fokra Felmelegítjük. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját és a húsát darabokra vágjuk. A rákhúst leöblítjük és felitatjuk róla a nedvességet. 4. kizsírozott felfújtformába belerakjuk a tésztát, a brokkolit, a paradicsomot, és a rákhúst. A tojást elkeverjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük, és ráöntjük a tésztára. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!