2024.03.29. - Auguszta

Karfiolfõzelék

1 kg friss, fehér karfiolt zöldjétõl megszabadítva szedjünk szét rózsáira, folyó vízben mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. A torzsáját vastagon hámozzuk meg, és felszeletelve ezt is tegyük hozzá. Keverjünk bele 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon, lángterelõ felett dinszteljük pár percig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy félig ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedõ alatt, alátét nélkül fõzzük kb. 20 percig, amíg megpuhul. Végül a Karalábéfõzeléknél leírt módon rántsuk be. Óvatosan keverjük, hogy a karfiolrózsák ne törjenek össze. Ha kevés citromlevet teszünk bele, akkor a karfiol szép fehér marad, és fõzés közben nem érzõdik az intenzív szaga. Télen 60 dg mirelit karfiolt használjunk hozzá, és a fõzési idõt 5 perccel csökkentsük. A fenti módon brokkoliból is készíthetünk ízletes fõzeléket. A kisebb zöldveszteség miatt friss brokkoliból 80 dg is elegendõ.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!