Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 2 db ízesített tömlõs sajt (ízlés szerint), 40 dkg gomba, 4 db zsemle, 6 dl tej, 8 tojás, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, só, õrölt fehérbors, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsemléket meghámozzuk és beáztatjuk a tejbe. A gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlõs sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyõben, lassú tûzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze.
A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terítünk, téglalap alakúra hajtogatjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és finomra szitált zsemlemorzsában forgatjuk. Bõ forró olajban pirosra sütjük a töltött palacsintákat, és sajtmártással kínáljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!