2024.04.18. - Andrea, Ilma

Kelbimbó westfaliai módra


Hozzávalók: 250 g kelbimbó, 150 g bacon szalonna, 0,2 l húsleves, 0.1 l fehérbor, 750g burgonya, 200g cserkészkolbász, 0.2 l tejszín, só, fehérbors, szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és kockára vágott burgonyát forrásban lévõ sós vízben majdnem készre fõzzük majd leszûrjük. Serpenyõben üvegesre pirítjuk a kockára vágott szalonnát és hozzáadjuk a kelbimbót. Fehérborssal és õrölt szerecsendióval ízesítjük. Felöntjük a fehérborral és a húslevessel, majd hozzáadjuk a burgonyát és a karikára vágott kolbászt. Készre fõzzük, majd tejszínnel krémesebbé tesszük. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!