2024.04.18. - Andrea, Ilma

Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot. Utána kicsinyenként hozzáadom a zöldséglevest.

Fedõ nélkül, közepes tûzön, néha megkeverve ehetõ puhára párolom. Közben kimagozom az olajbogyót, az aszalt paradicsomot és a zsályaleveleket finom csíkokra vágom. A fõzési idõ vége felé a rizottóhoz adom. A kész rizottó alatt elzárom a tüzet és öt percig állni hagyom. A kész rizottó sózom, borsozom és belekeverem a parmezán felét. A többi sajtot mellé tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!