2024.04.20. - Tivadar

Dödölle (zalai étel)

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, kb. 30-40 dkg liszt, 10-15 dkg vöröshagyma, 2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelõ zsír, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és vékony karikákra felszeleteljük. Feltesszük fõni annyi hideg, sós vízben ami éppen ellepi. Puhára fõzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tûzrõl nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz.

Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen és ne ragadjon. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajban megdinsztejük. Egy lapostányérra tesszük a dödöllét, tenyérrel kb hüvelykújjnyi vastagságura nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás olajjal és kanállal diónyi galuska formákra szaggatjuk.

Önálló ételként tejföllel, kissé lepírítva serpenyõben, tálaljuk. Vadételek mellé köretként tálalhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!