A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyõ) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellfilét és 2-3 percig pirítjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Meghintjük a liszttel, tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót, az apró hagymát és a fûszercsokrot. Paradicsompürével, sóval, borssal ízesítjük, és készre pároljuk. Végül eltávolítjuk a fûszercsokrot, és párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp: ha nem kapunk friss kakukkfüvet szálban, ízesíthetjük "fûszerrel" is, ekkor csak a babérlevélbõl és a petrezselyembõl készítünk csokrot.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!