2024.04.19. - Emma

Töltött borda lecsóval

Hozzávalók: 40-50 dkg sertésborda 10 dkg darált sertéshús só, bors, kökény kiskanál fûszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 db közepes padlizsán 1 fej lilahagyma 2-2 db paprika és paradicsom 2 db fõtt burgonya 5 dkg füstölt szalonna 1,5dl fehér bor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés módja: A darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fûszerpaprikát, összekeverjük (úgy is mondhatjuk, hogy egyszerûsített kolbászmasszát készítünk.). Beletöltjük a bordákba, kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük és beforraljuk pár perc alatt.

A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot,a fõtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk. Készre fõzzük. A töltött bordát a lecsóval tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!